HET NIEUWE SEIZOEN STAAT VOOR DE DEUR


De WTC Oosterhout van start Foto Ron Huizer

WielerToerClub Oosterhout in voorbereiding

Nog even en het toerseizoen begint weer. 27 Februari vindt de eerste toerrit van 2011 plaats. Het is gebruikelijk dat dan veel leden hieraan meedoen. Een groot peloton slingert zich door het fraaie landschap in een tempo dat voor iedereen goed te volgen is. Het weerzien na de slotrit van 2010 leidt veelal tot aangename gesprekken, nieuwe leden worden voorgesteld en tijdens de tocht bijgepraat en ingewijd op de wijze waarop in een peloton wordt gefietst.
‘s Morgens 09.30 uur staan er tussen de 20/30 leden met hun gepoetste racefiets aan de hand te wachten op het startsein. De meute zet zich in beweging en vormt een lang lint van toerrijders op weg naar het punt waar we de draai op weg terug naar Oosterhout maken. Twee uurtjes later zien we de  borden Gemeente Oosterhout weer opdoemen en enkele minuten later is iedereen weer thuis.
Onze leden zijn van alle leeftijden, 20+ tot en met 70+, man en vrouw, en allemaal met hetzelfde fietsvirus besmet. Tijdens onze toerritten worden wedstrijdanalyses gegeven van de koersen die op de televisie te volgen zijn geweest. Opmerkelijk is dan dat ook in ons peloton niet iedereen dezelfde mening heeft over de punt waar werd gedemarreerd, of de sprint wel op tijd werd begonnen, of het een terechte of een verdienstelijke winnaar is.  Wij zijn dus net gewone mensen.
Spreekt dit ook  u aan, hebt u nog ergens een racefiets staan die nog goed bruikbaar is? Ons advies: pomp de banden op, verwen de ketting met een paar druppels olie, laat de stofdoek over het frame glijden en meld bij wtcoosterhout@gmail.com dat u een of meerdere keren met ons wilt meerijden. Handig met internet? Op onze website www.wtcoosterhout.nl staat bruikbare informatie over onze vereniging.
Bij ons geldt dat leeftijd, sekse, oude of nieuwe fiets  niet van belang is. Uw plezier is voor ons een teken dat u goed op uw zadel zit, er erg veel zin in hebt en na elke toerrit met veel plezier thuis kan verhalen hoe gezellig het allemaal is geweest.