WTC Oosterhout had zijn ontbijttocht

WTC Oosterhout groeit en groeit, veel nieuwe leden hebben we al verwelkomd en nog steeds wordt onze secretaris bestookt met vragen om informatie of om eens mee te mogen fietsen. Wij maken ons al een beetje zorgen dat hij niet overwerkt raakt, maar zelf zegt hij dat het drie maal wekelijks fietsen hem op de been houdt.
Jongstleden zondag stond  de verplaatste ontbijttocht op het programma. Aan de start stond een heel peloton van ongeveer 35 renners klaar om via een omweg over Chaam op tijd aanwezig te zijn voor het ontbijt in restaurant Cantina y Tapas.
Onder de aanwezigen de  nieuwe gezichten van pas lid geworden renners en van renners die we als aspirant-lid mochten verwelkomen. Vanwege de hoge opkomst, werd ter plaatse besloten om in twee groepen te starten. Een groep voor de “snelle” jongens en vrouwen, en een groep voor de renners die nog met hun conditie in opbouw zijn en het rijden in een peloton nog moeten bijschaven.
Onderweg genietend van het fraaie voorjaarsweer (vrij naar Erwin Krol) en met slechts een zuchtje wind verliepen deze tochten goed. Opmerkelijk was dat de “snelle” groep later aankwam dan de andere groep. Zo snel waren ze dus niet.
Nadat we allemaal een plek aan tafel hadden gevonden konden wij genieten van een voortreffelijk ontbijt. Er was duidelijk rekening gehouden met de magen van onze renners, alles wat in grote mate voorradig en koffie, thee, jus d’orange e.d. werd vlot gebracht nadat het besteld was. Je kon duidelijk merken dat Tony Topouzis, zelf een fervent renner, wist wat een rennersmaag nodig heeft.

Donderdag 24 maart vertrekken de 60+ leden om 13.00 uur weer voor hun wekelijkse tocht van ongeveer 60 km, en zondag  27 maart stappen de leden om 08.30 uur weer op hun racefiets voor een nieuwe tocht van 70 km door het zo mooie Brabant. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij wtcoosterhout@gmail.com of kijk even op onze site, www.wtcoosterhout.nl